Expositie ‘a View of Holland’

Landschapschilders trotseren weer en wind om Nederland in beeld te brengen

PERSBERICHT

Van 15 juli t/m 12 september¬†organiseert de Glaswerkplaats i.s.m. KunstHaar galerie-kappers en lunchcaf√© Nielsen de expositie ‘a View of Holland’. Alle 3 de locaties bevinden zich –vrijwel naast elkaar- in de Berenstraat, een van de 9 straatjes in Amsterdam.

De expositie geeft de schoonheid van ons cultuurhistorisch landschap weer. Hiermee wordt aangegeven hoe waardevol dit is en aangetoond dat wij hier zorgvuldig mee om moeten gaan. De mooiste en interessante uitzichten zijn met veel aandacht bepaald. Het Nederlandse Landschap heeft in de schilderkunst een enorme traditie opgebouwd en de belangstelling voor het traditionele schilderen neemt weer toe. Wolken zijn daarbij een belangrijke factor.

Er zijn 12 kunstenaars geselecteerd, waarvan de meesten¬†‘en plein air’¬†schilderen. Er wordt buiten geschilderd, waarbij de indrukken en eigenschappen van de omgeving beter kunnen doordringen in de verbeelding op het doek. Ook de weersgesteldheid is dan een belangrijke factor. Bijvoorbeeld mistig, vrieskou, regenachtig of loeiheet. Die omstandigheden worden door de en plein air schilders getrotseerd. Dat soort kenmerken voel je als je naar het eindresultaat kijkt.

Tijdens de tentoonstelling zullen een aantal prominente landschapsschilders waaronder Gineke Zikken en Hans Versfelt  met een schildersezel op de Berensluisbrug staan en de Prinsengracht schilderen. Voor meer informatie over deze live-events kunt u  bellen naar de Glaswerkplaats (020 4202120 of 06 18462934)

Meer info:

Iedere deelnemende kunstenaar heeft ongeveer 5 tot 10 schilderijen op klein formaat ingebracht. De tentoonstelling zal in de hoofdruimte van KunstHaar in salonvorm worden ingericht met strakke boven- en onderlijn. Alleen hier zullen al ongeveer 60 schilderijen worden getoond. Tijdens de expositie kan een gekocht werk direct worden meegenomen. De lege plek wordt dan weer met een ander exemplaar ingevuld. De tentoonstelling is ook speciaal op zondag te bezichtigen van 10 tot 14 u. De kapperszaak KunsHaar zal dan ontruimd zijn en veranderd in galerie KunstHaar.

Voor meer informatie en voorbeelden van de deelnemers ga naar www.glassierkunst.nl/holland

Bijlage:

Rechtenvrije afbeelding van Sonja Brussen in actie en het affiche van de tentoonstelling.