Glas-in-lood project Van Eeghenstraat Amsterdam

Deze gerenommeerde locatie, direct gelegen aan een centrale ingang van het Vondelpark is op een leuke manier op mijn werktafel beland. Een uitvoerder van een bouwbedrijf stond voor mijn zaak voor een andere auto te wachten en dacht: verrek, hier zit een glasbedrijf en ik heb nog een stuk gekleurd glas nodig. Normaal verkoop ik geen glas (te veel gedoe, bloedende handen door het zoeken etc.) maar voor deze sympathieke man maakte ik na kennismaking natuurlijk een uitzondering. Hij vertelde waar hij aan het werk was en vroeg me daar eens te komen kijken omdat er ook nog glas-in-loodwerk was.

Er moest een kader van Jugendstill worden gerepareerd boven het trapportaal, en daarin moest een ontwerp komen voor nieuw glas-in-lood, er was namelijk ooit met plexiglas een geïmproviseerde oplossing bedacht. Ik heb Bert Grotjohann voorgedragen als ontwerper hiervoor, waarna hij in zijn eigen stijl, aangepast aan de Jugendstill, een schitterend ontwerp heeft getekend. Dit ontwerp is door een commissie goedgekeurd. Aangezien de verbouwing nog in volle gang is, moet het nog worden geplaatst. Foto’s hiervan volgen tzt. Inmiddels zijn er voor het betreffende pand nog enkele andere opdrachten uitgevoerd. Leuk om op deze manier een nieuwe aannemer als klant te krijgen!