Expositie ‘De Stilte’ van kunstenaar Cees Vegh

Expositie ’De Stilte’ van Cees Vegh van 5 augustus t/m 7 oktober 2018 

Dutch Accent galerie
Berenstraat 41
1016GG Amsterdam

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10:00 – 17.30

Bekijk de schilderijen van Cees Vegh hier in onze webshop/See the paintings by Cees Vegh here in our webshop: Online gallery Cees Vegh


Over Cees Vegh:

About artist Cees Vegh in English click here: Meet the artist

Cees Vegh (Alphen aan den Rijn, 1966) is een veelzijdig schilder van het Nederlandse landschap.
De polders, dijken, de zee, de kust, de wadden zijn de stille, tijdloze krachtbron waaruit de schilderijen ontstaan.

Veghs realistische werk is vaak ingetogen en subtiel, de eigenzinnige abstracte doeken nodigen uit om op een geheel nieuwe manier het landschap te ervaren. In beide uitingsvormen richt hij een ‘monument’ op voor het landschap. Het werk van Vegh is wel a response to noisegenoemd. Zijn uitbundige luchten zijn hierbij erg indrukwekkend. 
“Een kunstenaar is een waarnemer. Voor die waarneming heb ik stilte nodig. Je zou ook kunnen zeggen dat die waarneming zich het liefst in stilte voltrekt. Je geeft je eraan over. Het vastleggen van wat zich voordoet is de grote uitdaging, ik denk van elke landschapsschilder.”
Vegh weet zich in het enorme kunstaanbod te onderscheiden door een geheel eigen stijl en grote verscheidenheid aan landschappelijke onderwerpen. Vooral door de manier waarop hij ruimtelijkheid verbeeldt en stilte laat zien. Hij schildert zijn ervaring van het landschap. Hij schildert zijn innerlijke landschap. Verder blijft hij kijken en leren van grootmeesters als Monet en Rothko. “Als schilder van het landschap zoek ik naar een evenwicht van het tegengestelde, van licht en het weglaten van licht. Door verf transparant en in vele lagen aan te brengen, probeer ik een illusie te creëren van ‘door de verf kijken’. Een effect dat Rothko tot in het extreme nastreefde.”

Cees Vegh exposeert van 5 augustus t/m 7 oktober in galerie Dutch Accent. In deze periode krijgen voornamelijk zijn grotere schilderijen extra aandacht en ruimte tussen de presentatie van diverse landschapsschilders. 

Affiche expo Cees Vegh