Expositie Berenstraat

Drie zaken in de Berenstraat presenteren Esther van der Sluis

Vanaf vrijdag 14 maart 9 maart t/m 3 mei exposeert Esther van der Sluis landschappen bij KunstHaar galerie-kappers, Nielsen ontbijt lunch en bij organisator de Glaswerkplaats in de Berenstraat (de 9straatjes) te Amsterdam. Vanwege dit bijzondere idee wordt het overgrote deel van haar beschikbare olieverfschilderijen tentoongesteld op deze drie locaties. De vernissage vindt plaats op zondag 23 maart van 14.00 tot 16.30 u. in KunstHaar galerie-kappers.

Het werk van Esther spreekt voor zich. Landschappen die je rond Zwolle (IJssel, Veluwe) of in Groningen tegen kunt komen. Zij schildert ze ‘en plein air’ overwegend met het paletmes. De werkelijkheid en de daarbij behorende sfeer wordt op een oprechte en gevoelige manier weergegeven. Daar is een goede techniek, een intense beleving en concentratie voor nodig om dat te bereiken. Het effect is hetzelfde wanneer je een goede film bekijkt: de inbeelding/inleving wordt niet gehinderd door storende factoren.

Haar weergave van Hollandse landschappen past heel goed in het concept van de Glaswerkplaats: promotie van Holland via beeldende kunst. Verdere informatie over de inrichting en ontwikkelingen vindt u op facebook. Wij zijn trots dat Esther haar werk beschikbaar heeft gesteld.