En plein air schilderen

 

Op initiatief van Hans Versfelt, behorend bij de top van de Hollandse landschapsschilders, is het idee ontstaan hier een event van te maken naar de media. Gineke Zikken en Louis Visser wilden als goede kennissen van hem daar graag aan meedoen.¬†Door zijn toezegging deel te nemen aan de groepsexpositie¬†‘A view of Holland‘¬†moest Hans namelijk wel nieuw werk maken aangezien hij voor alle geplande exposities deze zomer ook al zijn beschikbare werk nodig had. Hiervan een verslag.

Hans Versfelt (L) en Louis Visser (R)

Hans Versfelt (L) en Louis Visser (R)

Allereerst de aankomst van Hans Versfelt¬†en Louis Visser op donderdagochtend, die samen met¬†Gineke Zikken¬†in de stad ‘en plein air’ gingen schilderen. Gineke voegde zich later bij het edele gezelschap. Het was de 1e keer dat ik Hans persoonlijk ontmoette. Speciaal voor de Glaswerkplaats en de tentoonstelling ‘a View of Holland’.

Gineke Zikken

Met enige trots heb ik vrijdag expositiedeelneemster¬†Gineke Zikken¬†in actie kunnen vastleggen. Vanwege het weer en de omstandigheden liep het gisteren met de 3 en plein air schilders wat rommelig. Louis Visser werd daarbij uitgebreid ge√Įnterviewd en gefotografeerd. Hopelijk staat dit morgen in Het Parool. Maar ook vandaag kwam Gineke trouw opdagen, in het teken van de groepstentoonstelling ‘a View of Holland’. Hartelijk bedankt hiervoor Gineke! Ook als persoon ben je een topper.

Het Parool

‘A view of Holland’ in Het Parool

Na enig contact met stagiair-journaliste Lotte op zoek naar de schilders. Hans Versfelt. kon niet de juiste omstandigheden vinden aan de grachten en was inmiddels samen met Gineke Zikken richting de Amstel vertrokken. Daarom kreeg Louis Visser alle aandacht voor dit evenement. Later kwam ook fotograaf Mats opdagen. Bij elkaar duurde dit avontuur bijna twee uur. Trots was ik met de publicatie van het artikel! Ruim een halve pagina in het zaterdag-katern Kunst & Media. Hans Versfelt heeft inmiddels pas op de plaats moeten maken: hij kon niet de juiste omstandigheden en de inspiratie vinden om daadwerkelijk te schilderen. Ook dat is en plein airschilderen!