Crowdfunding voor nieuw concept de Glaswerkplaats

Met minimale middelen heb ik de afgelopen periode de zaak in leven gehouden. De huurverhoging heb ik binnen de perken weten te houden (met hulp van Michiel Klein Nulent), dus een nieuwe termijn van 5 jaar werd afgerond. Maar nadat de omzet van bestedingen in luxe artikelen en glas-in-lood vanwege de economische omstandigheden terugliep besefte ik dat het concept van mijn bedrijfje niet meer werkte en aangepast diende te worden. Nu heb ik gelukkig mijn zaak nog steeds, want het is natuurlijk een gouden plek in de 9straatjes. Ik heb hierover flink nagedacht en heb nu een aantal aanpassingen bedacht. Ten dele zijn deze al uitgevoerd (de webshop is in de lucht, media en accounts zijn toegevoegd, er is een uithangbord en nieuw visitekaartje) c.q. in uitvoering (er zijn diverse contacten gelegd met kunstenaars en vormgevers, er staan verschillende vrienden klaar om te helpen en uit te voeren), maar nu is het geld echt op en ben ik bang dat ik deze mooie en leuke ommezwaai net niet op tijd kan afronden.

Ik wil mijn zaak nu aanpassen waardoor iedereen zich er prettig en welkom voelt en daarnaast mij meer richten op de gasten van de betere hotels in de directe omgeving. Uitbreiden met exclusieve souvenirs, vooral In de vorm van kleine schilderijtjes van Hollandse landschappen en stadsgezichten, die ook de interesse hebben bij Nederlanders. Met een ode aan de schoonheid van onze stad en ons land, opdat we daar ook zorgvuldig mee om gaan. En mij richten op de webshop natuurlijk. Bovendien is het doen van acquisitie voor glas-in-loodwerk noodzakelijk.

DUS dit plan behoeft enige financiering ter uitvoering en afronding. Het concept is klaar, de kans om er wat van te maken ligt er. Dit kan niet zonder hulp en belangstelling. Misschien kunnen jullie momenteel € 250,– of € 500,– missen en daarmee iets goeds steunen. Leuk voor mij, voor de klanten, voor de stad maar wellicht ook voor jullie. Gezamenlijk. Ik heb dat eerder gedaan met o.a. het Videofestival in de gehele Meervaart. Dit plan verdient een kans. Ik ben er van overtuigd dat dat samen met jullie morele steun en betrokkenheid gaat slagen en wij daarmee iets goeds gaan neerzetten. Een leuke club mensen bij elkaar. Met jullie bijdrage en ondersteuning, met back-up, feedback en betrokkenheid.

Plan en voorwaarden.

A)
– Inbreng wordt na 4 jaar terugbetaald met eenmalige rente van 12%.
Voor seniorbijdrage (€ 500,–) met 20% korting op eigen werk en 5% op dat van andere kunstenaars.
Voor juniorbijdrage (€ 250,–) met 15% korting op eigen werk.

B)
– Aanschaf van mijn werk of dat van iemand anders met aangegeven korting voor in totaal de voornoemde bedragen, waarbij ik in principe na 4 jaar terugkoop.
Mogelijk hierbij is:
– Het werk zonder terugkoop aan te schaffen. De mooiste oplossing natuurlijk.
– Tijdens de looptijd aan te geven dat aankoop definitief is. Laat dit zsm weten.
– Het betreffende werk aan iemand die het erg mooi vindt door te verkopen/over te dragen of
– het tussentijds aan iemand cadeau te doen (dit dan zonder terugkoop).
Hiervoor wordt een speciale overeenkomst opgemaakt.
Voor de nieuwe plannen moet er ook ruimte vrij komen, dus een deel van mijn eigen werk is nu zelfs in prijs verlaagd.

C) Beter laat dan nooit nog toegevoegd (idee uit netwerk): overbruggingsbijdrage.
– Een donatie van één, twee, vijf of tien tientjes op rekeningnummer 9264020 van de Glaswerkplaats te Amsterdam. Korting 10% bij aanschaf  eigen glaskunst in 2013.

Wat kan ik hiervoor bieden?

Naast eigen werk (incl. sieraden, o.a. in samenwerking met edelsmid Christine van der Ree) zijn er schilderijen van Gineke Zikken, Roos Schuring en Niels Schouten, geblazen glas uit Leerdam en van Yvon Trossèl, komt er nog werk van Erik du Chatenier (keramiek), Bert Grotjohann (aquarellen), Marije Wolfswinkel (brandschildering) en Frans de Heer (idem en 3D-prints van Amsterdamse Schoolarchitectuur), Puck Jansen (speciale etuis, Ipadhoezen etc), Marc Tilli (originele foto’s van rond 1980 van bekende bands in Paradiso) en van wie verder nog mee gaat doen, incl. sieradenmakers en vormgevers.
Of natuurlijk het uitvoeren van een glas-in-lood idee.

Er wordt 4 x per jaar een bulletin uitgegeven over de stand van zaken.
Op Facebook wordt verslag gedaan van de ontwikkelingen van deze actie en van de Glaswerkplaats. En ken je iemand waarvan je denkt dat diegene het ook zou kunnen steunen: stuur dit bericht door of zegt het voort.

Natuurlijk is het niet geheel zonder risico, maar dat geldt des te meer voor mijzelf. En deze actie geeft mij extra motivatie en verantwoordelijkheid.

Hoe wordt de inleg geïnvesteerd?

Met het verworven geld wil ik graag herinrichten en het concept aanpassen met meer nadruk op toeristen met Holland en Amsterdam als exclusive souvenirs (glass & artstuff).
– Naast een voorinvestering door een goede vriend voor 5 schilderijtjes van Gineke Zikken geen inkoop maar inname in consignatie. Het werk van Gineke is de spil van de exclusive souvenirs.
– Verdere uitbouw van interactieve media en webshop door Joeri.
– Betere indeling van het interieur: meer presenatie- en bezoekersruimte: het 1ste ontwerp hiervoor is al gemaakt als bijdrage door ontwerpstudio2000 + grafisch ontwerp voor folder en cadeaubon wordt nog uitgevoerd (Marc en Margret)
– Nieuwe verf- en/of kleurlaag en iets doen met de vloer.
– Aangepaste inrichting/styling (met advies van bevriende interieurontwerpers)
– Internetaansluiting en laptop in de zaak.
– Beter (cadeau)verpakkingsmateriaal en met bedrijfsnaam.
– Boilertje in keukentje.
– Betere verlichting.
– 1 Of 2 extra vitrines voor sieraden.
– Ivm toeristen meedoen aan Iamsterdam.com.
– Goede folders/flyers voor o.a. in hotels, Passengers Terminal en voor eigen winkel.
Alles low-budget.

Het moet bewerkstelligen dat dit eigenzinnige idee aandacht krijgt in de media, met een alternatieve toevoeging op het merken-aanbod + funshoppen in de 9 straatjes. Het opzetten van een podium voor iedereen die iets kan toevoegen aan de zaak, waarmee zij ook hun eigen kring/netwerk weer kunnen interesseren. Met de nieuwe inrichting en interieur de twijfelaars nieuwsgierig maken zodat ze wél binnenlopen, om iets te kunnen ontdekken en/of het imago te delen.

Kom op mensen! Doe mee. Zodat we met ons allen er iets moois van gaan maken.
So benefit this fair, for art.
En kijk natuurlijk even op www.glassierkunst.nl , voor tekst en inhoud, ontwikkelingen en vooral ook de nieuwe links onderin de pagina.

Ik hoor graag zo snel mogelijk van jullie,

vriendelijke groet,
Ton Verdegaal

de Glaswerkplaats
Berenstraat 41
1016 GG. Amsterdam
www.glassierkunst.nl
info@glassierkunst.nl
tel. 06 18462934