Ander Beeld

Vanaf 15 november presenteert het Voerman Museum Hattem een tentoonstelling over onalledaagse sculptuur.

Middels verrassende werken wordt een veelzijdig beeld van schoonheid, van functie en van kunst getoond.Rachel Baljuw, Asselien Broekhuis, Margreet Hajee, Ronald Meulman en Ton Verdegaal; vijf hedendaagse kunstenaars met uiteenlopende uitgangspunten en met eigen materialen. Zij schuwen vooropgestelde regels niet. Vorm en esthetiek gaan voor functie. Zij maakten werk speciaal voor de tentoonstelling.
In het werk van Rachel Baljuw speelt humor een grote rol. Ze wordt ge√Įnspireerd door strips en ronde vormen. Details zijn voor haar zeer belangrijk.¬†Asselien Broekhuis richt zich op plantaardige vormgeving. Ze cre√ęert objecten met of voor bloemen met als voornaamste doel de kracht en puurheid¬†van de materialen te benadrukken. Margreet Hajee gebruikt een beeldtaal¬†die opvalt. De buitenissige vormen en kleuren wekken tegelijkertijd bevreemding en fascinatie op en prikkelen boven alles de verbeelding. Ronald¬†Meulman is gespecialiseerd in ‚Äėmultiples‚Äô, kunst in meervoud vervaardigd¬†via industri√ęle processen. Hij maakt echter mallen die in onderlinge verschuiving ten opzichte van elkaar, unica voortbrengend. Ton Verdegaal is¬†meester in glassfusion. Hij is een uitmuntend colorist, ge√Įnspireerd door¬†de grote Colour Field Painters en glas-in-lood ramen. Samen vormen zij een¬†markant gezelschap.¬†Een aanmerkelijk deel van de tentoongestelde ¬†werken is te koop.

 

Opening

Linda Trip MA, conservator en collectiebeheerder van het museum, zal deze tentoonstelling bij u inleiden op zaterdag 12 november om 16.00 in het Voerman Museum Hattem, Achterstraat 46-48 te Hattem.

Programma:

15.45 uur  inloop
16.00 uur  welkomstwoord door de directeur
16.10 uur  inleiding door Linda Trip
17.30 uur  verwacht einde